Šestý ročník Letní školy SÚRAO je úspěšně za námi.

Šestnáct studentů od nás obdrželo potvrzení o absolvování Letní školy SÚRAO na téma Ukládání radioaktivních odpadů.

05. září 2024

Minulý týden proběhl už 6. ročník Letní školy SÚRAO, tentokrát na téma Ukládání radioaktivních odpadů. Díky obecnějšímu tématu jsme mohli mezi 16 účastníků přijmout studenty různých oborů – biologie, geologie, jaderná chemie, materiálové inženýrství, jaderná energetická zařízení, a mnoho dalších.

Účastníkům jsme poskytli co nejvíc informací o tom, co a jak děláme, jakou problematiku řešíme a s čím se potýkáme. Za praktickými ukázkami naší práce jsme je vzali jsme do úložiště Richard a podzemního výzkumného pracoviště Bukov.

Studenti pozorně vstřebávali informace a kladli spoustu podnětných otázek. Vše pak přetavili do deskových her s tématikou SÚRAO, které v pátek odprezentovali.

Každá ze 4 her byla unikátní a velmi propracovaná. Vybrat vítěze tak nebylo vůbec jednoduché.

Nakonec jsme nemohli jinak než vybrat 2 vítěze. Nejlepší hrou vhodnou pro celé rodiny a každou příležitost se stal Labyrint, nejlepší hrou vhodnou pro školy se stala Cesta radioaktivního odpadu.

Zpětná vazba ukázala, že Letní škola nabila všechny účastníky i zapojené zaměstnance pozitivní energií, nadšením do problematiky a hravostí. Abychom tuto energii šířili dál, chystáme výrobu vítězných her, abyste si je mohli zahrát i vy. 🎲

Přiřazené štítky